Bij onze vers geraspte kaasfondue-mix geven wij altijd een recept mee. Mocht je dit kwijt zijn dan staat hieronder de bereidingswijze:
Kaatje’s Kaasfondue voor 2 personen
Benodigdheden:
- 400 gr geraspte kaas (op kamertemperatuur)
- 1,8 dl witte wijn
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels maïzena
- Kirsch
Bereidingswijze
Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook. Schenk de wijn in de pan en verwarm deze tot de wijn bijna begint te koken.
Voeg al roerend de kaas in porties toe en laat deze langzaam smelten.
Breng de fondue al roerend tegen de kook aan.
Leng de maïzena aan met een beetje witte wijn en voeg het mengsel al roerend toe aan de kaas.
Blijf roeren tot er ‘n mooie gladde fondue ontstaat. Veel roeren dus!
Breng de fondue eventueel nog meer op smaak met de meegeleverde kirsch. Voeg een beetje kirsch toe aan het fondue. Voeg niet teveel in 1 keer toe maar steeds een klein beetje want de Kirsch kan snel overheersen en niet iedereen vind dit lekker. De Kirsch kan ook worden weggelaten want de fondue heeft zonder al een mooie smaak.
Kaasfondue serveer je natuurlijk in een pan die je warmhoudt op een vlammetje.
Brood is het meest bekende bijgerecht om de kaasfondue mee op te eten maar er zijn veel meer mogelijkheden zoals aardappeltjes, geblancheerde groenten of kleine tomaatjes, paprika, wortel, komkommer, gebakken champignons etc……
Eet smakelijk!