Over Karen, de spil van Kaatje’s Deli:

De liefde voor mooi eten zat er al vroeg in. Haar opa was visboer. En thuis werd altijd lekker gekookt. Haar vroegste herinnering? Tussen het fornuis en de muur was een kleine opening. Daar paste ze precies tussen en keek ze mee terwijl haar moeder kookte. Hier begon haar liefde voor koken en lekker eten.

Na jaren in de horeca en als kok gewerkt te hebben, belandde Karen bij De Kaaskamer van Amsterdam. Hier leerde ze alles wat er te leren valt over delicatessen en ondernemen. Maar ook haar talenknobbel werd aangesproken: naast Nederlands spreekt Karen Engels, Duits, Frans en Spaans (en een kleine beetje Portugees en Italiaans). Spaans is overigens niet verrassend. Ze woonde jaren op Ibiza. Si, si!

Haar eigen top 3 uit de winkel? Ondoenlijk. Liever niet. Maar als het echt moet: Regalis Bleu de Brebis, pastrami en de huisgemaakte kaasfondue. Alledrie zalig. Maar dat geldt ook voor zoveel andere mooie producten.

Een vraag die wel makkelijk te beantwoorden is, is ook meteen de meest gestelde: ben jij dan Kaatje? En dat is ze. Karen, ook wel Kaatje genoemd. Haar zus begon er ooit mee. Dezelfde zus die de lekkere Bacalhou kroketjes voor de winkel maakt. En dan is de cirkel dus weer rond. Eten en familie. Wat wil je nou nog meer?

Over Maarten

Steun en toeverlaat van Karen. Al een eeuwigheid samen. Leerden elkaar in de horeca kennen en nu een eigen zaak. Nog zo’n cirkel die rond is. Maarten regelt alles wat met leveranciers te maken heeft. Maar staat net zo lief zelf in de winkel.