Ingrediënten:
- 1 Saint-Marcellin
- 300 gr verse Spinazie
- 100 gr kastanje champignons
- Klein uitje
- 1 teentje knoflook
- Pijnboompitten
- Sesamzaadjes
- 2 vellen filodeeg
- 50 gr boter
- Peper en zout
Benodigdheden:
- Bakvormpje
- Snijd de champignons in plakjes , bak bruin in ‘n klontje boter. Zet deze apart.
- Snijd de ui en knoflook fijn, fruit de ui glazig, voeg de knoflook toe en fruit even mee, voeg de gewassen spinazie toe en blijf roeren tot deze geslonken is. Roer er de pijnboompitten er door en laat de spinazie goed uitlekken in ‘n vergiet. Druk alle vocht er uit met de bolle kant van ‘n lepel. Zet deze apart.
-
Verwarm de oven voor op 175 gr Celsius. Smelt de boter en bestrijk 2 vellen filodeeg met de gesmolten boter, leg de vellen op elkaar en vouw de hoeken naar het midden.
-
Bestrijk het bakvormpje met boter en doe het filodeeg hier in.
-
Beleg de bodem met spinazie, champignons en vervolgens de Saint-Marcellin.
-
Druk de zijkanten van het filodeeg tegen het kaasje aan en bestrijk met boter en sprinkel er wat sesamzaadjes over.
-
Bak in ongeveer 12/13 minuten af.
Bon apetite